Cauldron - Chained to the Nite

I Cauldrons värld är det fortfarande 1984, och husgudarna heter Anvil, Dokken, Angel Witch, Def Leppard (innan de blev mesiga), Praying Mantis och kanske till och med April Wine (de hårdare låtarna från "Harder... Faster" och "The Nature of the Beast"). Det är rockig heavy metal vi snackar här, så som den lät i början av 80-talet. Det är riffglädje, melodier som fastnar, sköna gitarrsolon och inte en tanke på att det står 2009 i kalendern. Trendigt är det inte, men ack så bra! Fredrik, du har fel, så är det bara.

Omslaget förtjänar faktiskt en egen omnämning - en naken kvinna i kedjor, kan det bli mer 80-talshårdrock, eller för den delen ett större långfinger i ansiktet på alla radikalfeminister? Årets bästa hårdrock. 8/10.

5 kommentarer:

Blasphemedia sa...

"Def Leppard innan de blev mesiga"?

...och du klagade över MIN musiksmaks förfall häromveckan - WTF?

;-)

Robert sa...

Hörrödu, Def Leppard var riktigt bra innan de började göra pop. Lyssna på "Wasted" från första plattan: http://www.youtube.com/watch?v=Ya8Nmwy53lk eller "High 'n' Dry" från plattan med samma namn: http://www.youtube.com/watch?v=jLeSuxAYFV4

Blasphemedia sa...

Har lyssnat. Sticking with my statement...

Robert sa...

Säger mannen som tycker att Tony Iommis "Seventh Star" är bra... ;)

Blasphemedia sa...

"Black Sabbaths Seventh Star", menar du väl? Räcker inte en originalmedlem för att rättfärdiga namnet, eller vadå?

För övrigt får du allt lov att lyssna på spåren "The King Has Come" och "Turn To Stone" igen - hårdrock blir inte mycket läderbralletuffare än så! :-)

Skicka en kommentar