Agoraphobic Nosebleed - Agorapocalypse

Grindcore har varit en genre som legat mig varmt om hjärtat ända sedan jag för första gången för nästan sexton år sedan hörde Carcass enorma käftsmäll "Symphonies of Sickness". Det är därför en stor stund när det kommer ett nytt och dessutom riktigt bra grindalbum. Agoraphobic Nosebleed spelar trummaskinsgrind, och deras - för genren - stora framgång har gjort trummaskinsgrind mer accepterat och öppnat dörren för många nya förmågor.

Efter tre fullängdare där få låtar klockat in över en minut - på "Altered States of America" hinner bandet med att avverka hundra låtar på under tjugotvå minuter - så kommer nu "Agorapocalypse" som i jämförelse innehåller låtar av närmast episk längd; de flesta är mellan två och tre minuter långa, och endast tretton till antalet.

Så hur låter det då? Jo tack, det grindas fortfarande på ett högst exemplariskt sätt. Typiska Slayersolon med extrem svajarmsonani dyker upp då och då, men det känns bara helt rätt, och det finns också sköna sludge/moshpartier, som i "Timelord Zero (chronovore)" eller introt till "Hung from the Rising Sun". Hastighetsfanatiker kan glädja sig över "Ex-Cop" och "Agorapocalypse Now (Loneliness of the Long Distance Drug Runner)" som är de klart snabbaste spåren, och även två av de bästa.

Den humor som man förväntar sig att hitta på en platta med Agoraphobic Nosebleed är intakt, och tycker du inte att "Druggernaut Jug Fuck" är en briljant låttitel så har du fel. Dock är den kanske inte lika bra som "Drive-By Blowjob on a Bicycle" från "Altered States of America". Samtidigt så är texterna så dubbelbottnade att man inte riktigt vet när de är på allvar och inte. Allvar blandas med humor och bisarrt våld och drogromantik och man vet snart inte vad som är upp och ner.

Hur som helst är det en grym platta med en härlig blandning av grind, crust och sludge som jag bara inte kan värja mig mot. Tillsammans med Cattle Decapitations "The Harvest Floor" årets bästa grindplatta. Grind or be grinded! 9/10.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar